Γερμανία: Nέα δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο του SPD

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 13:29
Γερμανία: Nέα δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο του SPD
Δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Bild, φέρει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) να προηγείται της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) κατά μία μονάδα (33% έναντι 32%).

Επίσης, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του δεύτερου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF της Παρασκευής, το SPD αυξάνει κατά 6% το ποσοστό του, δηλαδή από 24% σε 30%.

Η κατακόρυφη άνοδος του SPD τρεις εβδομάδες μετά την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου για την καγκελαρία, σύμφωνα με τους επικεφαλής τριών γερμανικών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, οφείλεται στο ότι ο υποψήφιος του SPD θεωρείται ένα «φρέσκο, συμπαθές στους πολίτες πρόσωπο» για την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, δεν ανήκει στο πολιτικό κατεστημένο του Βερολίνου και έτσι ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν ψήφισαν το 2013, κατευθύνονται στο SPD.

Στην έρευνα που δημοσιεύει η Bild το 49% προτιμά τον Μάρτιν Σουλτς για καγκελάριο έναντι της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ υπέρ της νυν καγκελαρίου Μέρκελ τάσσεται πλέον το 38%. Εν τούτοις, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί -όπως και πριν ένα μήνα- ότι η κ. Μέρκελ κάνει καλά την δουλειά της ως καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 13:39