Γερμανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ 164.000 περιστατικών μόλυνσης με Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 11:55
Γερμανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ 164.000 περιστατικών μόλυνσης με Covid-19

Νέο αρνητικό ρεκόρ 164.000 περιστατικών μόλυνσης με Covid-19 καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, την ώρα που η Μπούντεσταγκ ετοιμάζεται να εξετάσει προτάσεις για αν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή αν θα ενθαρρύνει τους πολίτες να ανοσοποιηθούν.

Περίπου το 75% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 -ποσοστό μικρότερο σε σχέση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία ή η Ισπανία, όπου το ποσοστό φτάνει το 80%, 83% και 86% αντίστοιχα- και η εμβολιαστική εκστρατεία επιβραδύνεται.

Οι προτάσεις που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν μια που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων, μια άλλη που κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα μόνο στους άνω των 50 ετών και μια τρίτη που προβλέπει ότι όλοι όσοι δεν έχουν ανοσοποιηθεί θα πρέπει να επισκεφθούν έναν ειδικό.

Η Γερμανία αντιμετώπισε με μεγαλύτερη επιτυχία τα πρώτα κύματα της πανδημίας σε σχέση με άλλες γειτονικές της χώρες, περιορίζοντας τον αριθμό των μολύνσεων μέσω της ιχνηλάτησης και της καραντίνας. Αλλά από το καλοκαίρι η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατιδίων και η επιφυλακτικότητα κάποιων Γερμανών απέναντι στα εμβόλια έχουν επηρεάσει τη στρατηγική αντιμετώπισης της covid-19, ενώ έχει αυξηθεί και η δυσαρέσκεια των πολιτών.

Το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού έχει αυξήσει ραγδαία και τον αριθμό των μολύνσεων.

Συνολικά στη Γερμανία 117.126 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην covid-19, εκ των οποίων οι 166 το προηγούμενο 24ωρο.

Εξάλλου, έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες μπροστά από το κοινοβούλιο πριν ή στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Δημοσκόπηση του Allensbach που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι θα συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο και πλέον φτάνει στο 12%.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 12:16