Έρευνα σε βάρος του Τζοβάνι ντι Λορέντσο αρχισυντάκτη της εφημερίδας Die Zeit, διεξάγουν οι εισαγγελείς στη Γερμανία για παραβίαση του εκλογικού νόμου, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, πως ψήφισε δύο φορές στις ευρωεκλογές, εκμεταλλευόμενος τη διπλή του υπηκοότητα.

«Ψήφισα δύο φορές», είπε ο Τζοβάνι ντι Λορέντσο, η οποία προβλήθηκε απευθείας λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου επιτρέπεται να ψηφίσω δύο φορές διότι έχω δύο διαβατήρια», πρόσθεσε, ο Ντι Λορέντσο, ο οποίος έχει γερμανική και ιταλική υπηκοότητα. Δίπλα του εκείνη τη στιγμή καθόταν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αντέδρασε απλώς κουνώντας το κεφάλι του.

Αφού η εισαγγελία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα ότι ξεκίνησε έρευνα για πιθανή εκλογική απάτη, ο Ντι Λορέντσο είπε στην εφημερίδα Bild πως δεν γνώριζε ότι αυτό ήταν παράνομο. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Die Zeit δημοσίευσε ένα άρθρο για τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, τονίζοντας ότι έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο μία φορά στις ευρωεκλογές, μόνο σε μία χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ντι Λορέντζο πιθανόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και κάθειρξης 5 ετών ή να του επιβληθεί πρόστιμο. Πάντως ο Σόιμπλε είπε την Κυριακή ότι «ο καθένας μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά στις εκλογές. Θα το θυμάται την επόμενη φορά. Δεν θα πρέπει να πάει στη φυλακή για αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης