Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ θέλει το κόμμα του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και να γίνει ο ίδιος υπουργός Οικονομικών, αντί του συμπροέδρου των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ. Θεωρεί δε ότι καγκελάριος θα είναι ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) Άρμιν Λάσετ.

«Στόχος μου είναι να οδηγήσω το συντομότερο δυνατόν το FDP να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη» δήλωσε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στα φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ο ηγέτης των Φιλελευθέρων προέβλεψε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) Άρμιν Λάσετ θα επιτύχει τον στόχο του και θα εκλεγεί αυτός καγκελάριος αντί της Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων (Die Gruenen) και του Όλαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

«Το μόνο ανοιχτό ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ένας συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και Πρασίνων ή μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του FDP» πρόσθεσε. «Ή, για να το πω διαφορετικά, αν ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, με τις ιδέες του για αύξηση των φόρων και την κατάργηση του φρένου χρέους (δηλαδή του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού), θα αναλάβει την ευθύνη τα κρατικών οικονομικών ή αν θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θέλει να τηρηθεί το φρένο χρέους, αποκλείει την αύξηση των φόρων και θέλει να εργαστεί για την ανακούφιση των επιχειρήσεων», όπως είπε.

Πηγή: Funke Mediengruppe

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης