«Να μην τρέφουν μεγάλες ελπίδες» σε ό,τι αφορά την προοπτική εξομάλυνσης των ταξιδιών στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα, συνέστησε στους Γερμανούς ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στο τέλος Απριλίου, αλλά για την ώρα «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να ανακληθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

«Σε τελική ανάλυση, στις περισσότερες χώρες υπάρχουν περιορισμοί εισόδου, αλλά ακόμα και όπου είναι δυνατόν να μεταβεί κανείς θα πρέπει να θεωρούμε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται», με συνέπεια οι ταξιδιώτες να μην μπορούν εύκολα να εγκαταλείψουν την περιοχή εάν ληφθούν επιπλέον μέτρα, δήλωσε ο κ. Μάας στην BILD, αναφερόμενος στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούμε να ανακαλέσουμε την ταξιδιωτική οδηγία για κάποια περιοχή, μόνο εφόσον είμαστε σίγουροι ότι θα μπορεί κανείς να επιστρέψει από αυτή. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο τέλος του μήνα. Οι Γερμανοί όμως δεν θα πρέπει να τρέφουν μεγάλες ελπίδες» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ένδειξη βελτίωσης» υπογράμμισε και εξήγησε ότι το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση επαναπατρισμού τουριστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη επαναπατρίσει περισσότερους από 240.000 Γερμανούς, ενώ υπάρχουν ακόμα «χιλιάδες» άνθρωποι οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αεροδρόμια λόγω των περιορισμών, κυρίως στη Νότια Αφρική και σε «μεμονωμένες περιπτώσεις» σε όλον τον κόσμο. «Δεν είναι εύκολη υπόθεση» επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συντονισμού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ούτε για το “εάν” ούτε για το “πότε”» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το καλοκαίρι, ο Χάικο Μάας ήταν σαφής: «Μια διαδικασία επαναπατρισμού, όπως αυτή των 240.000 ατόμων, δεν θα μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι!».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος προειδοποίησε τους συμπολίτες του ότι «διακοπές στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία είναι πολύ απίθανες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης