Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προειδοποίησε πριν από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των κρατιδίων για ενδεχόμενες συνέπειες από ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών επαφής των πολιτών λόγω του κορωνοϊού.

«Μια ματιά πέρα από τα σύνορά μας, όπου δυστυχώς υπάρχουν σε ορισμένες χώρες νέοι πικροί αριθμοί θανάτων σε καθημερινή βάση, δείχνει ότι κάθε μέρα που αίρονται νωρίτερα οι περιορισμοί των επαφών μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για την υγεία πολλών ανθρώπων. Σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των λοιμώξεων, η Γερμανία θα μπορούσε να αναγκαστεί να λάβει ακόμη πιο δραστικά μέτρα απ’ ό,τι πριν, αν προχωρήσει σε πρόωρη χαλάρωση των ισχυόντων», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο. Χρειαζόμαστε μια στρατηγική εξόδου που να σταθμίζει προσεκτικά όλους τους κινδύνους». Σε περίπτωση πάντως χαλάρωσης των μέτρων, o σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός εκφράστηκε υπέρ της εθελοντικής χρήσης της εφαρμογής Corona Αpp (Data Spender App – Corona Data Donor App για smart και fitness ρολόγια), προκειμένου να ενημερώνονται γρήγορα τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή μολυσμένα άτομα. Επιπλέον, θα πρέπει κατά τον Μάας να εξεταστεί το ενδεχόμενο να καταστεί η μάσκα υποχρεωτική, «μόλις όμως εξασφαλιστεί επαρκής διαθεσιμότητα», όπως είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης