Την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για το υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Redaktionsnetzwerk Deutschland» (RND) και των εφημερίδων «Sueddeutsche Zeitung» και «Bild», καθώς, σύμφωνα με πηγές από το SPD, το κόμμα του απέσυρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και του έθεσε σχετικό τελεσίγραφο.

Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) επιβεβαίωσε από την πλευρά του πως ο επικεφαλής του, ο Μάρτιν Σουλτς, δεν θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο κ. Σουλτς τόνισε χαρακτηριστικά σε γραπτή ανακοίνωσή του: «Βλέπω, λόγω της εσωκομματικής συζήτησης γύρω από το πρόσωπό μου, να κινδυνεύει η επιτυχία στην εσωκομματική ψηφοφορία» του SPD για την επικύρωση της συμμετοχής στην κυβέρνηση «μεγάλου» συνασπισμού.

Ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος πρόσθεσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στην κυβέρνηση. «Ταυτόχρονα ελπίζω βαθιά ότι με αυτό τελειώνουν εντός του SPD οι συζητήσεις γύρω από τα πρόσωπα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης