Ο Πολωνός οδηγός ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι ώρες πριν από την επίθεση και δεν είναι δυνατόν να είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Τυνήσιο Άνις Άμρι να οδηγήσει το φορτηγό μέσα στην αγορά, όπως πίστευαν πρωτύτερα οι αρχές, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Bild.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε μια απόρρητη έκθεση ιατροδικαστών που υπογραμμίζει ότι ο 37χρονος οδηγός Λούκας Ούρμπαν δεν έφερε μόνο τραύματα από μαχαίρι αλλά και τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι που υπέστη περίπου 2,5 με 2,5 ώρες πριν τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το δημοσίευμα της Bild.
Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας που εξαπέλυσε ο 24χρονος Άνις Άμρι, τον οποίο η ιταλική αστυνομία σκότωσε σε ανταλλαγή πυρών την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι ο Ούρμπαν “πολύ πιθανόν” προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση, παίρνοντας τον έλεγχο του τιμονιού του οχήματος, πριν δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και το φορτηγό να παρεκκλίνει έπειτα στα αριστερά.

Το όχημα σταμάτησε έπειτα από πορεία 60 μέτρων μέσα στην αγορά που εκτεινόταν για τουλάχιστον 400 μέτρα, αποτρέποντας έτσι μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτίμηση ότι ο Ούρμπαν επιχείρησε να αποτρέψει την επίθεση ώθησε έναν βρετανό οδηγό να ξεκινήσει έναν διαδικτυακό έρανο για την οικογένεια του πολωνού οδηγού, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 170.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης