Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία, υποστηρίζει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Neue Kiel, η οποία με τη σειρά της βασίζει το ρεπορτάζ της σε δικαστικούς κύκλους.

«Aναμένεται να το πράξει, η αίτηση ασύλου εξετάζεται όπως και κάθε άλλη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης (BAMF)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι πιθανότητες δεν είναι καλές, καθώς η «επιβολή του νόμου ή η εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης υπερισχύει της διαδικασίας ασύλου», πρόσθεσε. Τελικά, όμως, η απόφαση εναπόκειται στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουτζντεμόν συνελήφθη νωρίτερα την Κυριακή στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ισπανικές αρχές. Κατηγορείται για «στάση» και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών, όπως και άλλοι 12 αυτονομιστές πολιτικοί. Όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Σλέσβιχ, θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον δικαστή στη Γερμανία. «Η ακρόαση αυτή έχει ως μοναδικό στόχο να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συλληφθέντος. Το δικαστήριο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στο Σλέσβιχ θα αποφασίσει στη συνέχεια αν ο κ. Πουτζντεμόν θα πρέπει να κρατηθεί μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης