Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ επέκρινε δριμύτατα την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ετήσια διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός: «Η ομιλία του Τραμπ ήταν καταστροφή για τη διάσκεψη. Μετά την εμφάνιση του προέδρου των ΗΠΑ, καθίσταται ακόμη πιο σαφές ότι πρέπει να αλλάξει η πορεία. Πρέπει να ξεκινήσουμε τον αγώνα κατά του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται απέναντί μας», δήλωσε σε Γερμανούς δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στην ομιλία του ότι «πρέπει να απορρίψουμε τις συνεχείς προφητείες για το τέλος του κόσμου και όσους προβλέπουν την Αποκάλυψη», χωρίς εν τούτοις να αναφέρει τη φράση «κλιματική αλλαγή». Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στο Νταβός έδειξε το πρόβλημα: «Κάποιοι πολιτικοί κινούνται ακόμα πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση που έχει φέρει τον πλανήτη μας στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων επέκρινε επίσης μιλώντας στο δεύτερο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο (ZDF) τον Τραμπ διότι στον λόγο του στο Νταβός εξήρε την οικονομική του πολιτική: «Θα ανέμενα, έστω και αν κάποιος προφανώς έχει τελείως διαφορετική γνώμη, να προσεγγίσει από ευγένεια το θέμα και το πνεύμα της συνάντησης, και όχι μόνο να αναλωθεί σε αυτοέπαινο, αδιαφορία, αγνόηση των πάντων, χωρίς καμία αίσθηση, χωρίς καμία αντίληψη των παγκόσμιων προβλημάτων. Ο Τραμπ έκανε την χειρότερη ομιλία που έχω ακούσει ποτέ. Ο Τραμπ εκπροσωπεί όλα τα προβλήματα που έχουμε», τόνισε.

Ο Χάμπεκ δεν παρέλειψε όμως να εξάρει μιλώντας στον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό τις συζητήσεις τις οποίες διεξήγαγαν στο Νταβός πολλοί εκπρόσωποι εταιρειών και πολιτικοί για τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης