Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το Twitter για να μεταφέρει το μήνυμά του απευθείας στον λαό καθώς το κόμμα του, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, είναι αντιμέτωπο με μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο που θα μπορούσε να του στερήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην περιοχή.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι εθισμένος στο Twitter, οι γερμανοί πολιτικοί δεν χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ξεκινήσω πιθανόν να χρησιμοποιώ το Twitter στο τέλος Αυγούστου», είπε χθες το βράδυ ο 69χρονος Ζεεχόφερ απευθυνόμενος σε πλήθος γερμανών πολιτών που απολάμβαναν την μπύρα τους στην μικρή πόλη Τέγκινγκ αμ Ιν στη νότια Γερμανία.

«Τώρα αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσω να μεταδώσω κάποιες αλήθειες στον ευρύτερο πληθυσμό», πρόσθεσε ο ίδιος σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Welt.

Ο Ζεεχόφερ ηγείται της CSU, του βαυαρικού αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Συχνά προκαλεί σχόλια και επικρίσεις και τον περασμένο μήνα λίγο έλειψε να ρίξει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με αφορμή διαμάχη του με την καγκελάριο για το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα μάλιστα δέχτηκε έντονη κριτική για τη σκληρή στάση που κρατάει στο μεταναστευτικό, ειδικά μετά την αυτοκτονία ενός Αφγανού ο οποίος απελάθηκε από τη Γερμανία στην Καμπούλ.

«Τώρα ο σατανικός Ζεεχόφερ, ο δολοφόνος, ο τρομοκράτης και ρατσιστής στέκεται ενώπιόν σας», είπε αστειευόμενος στους συγκεντρωμένους Γερμανούς.

Η CSU θα κληθεί να αναμετρηθεί τον Οκτώβριο με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο αναμένεται να εισέλθει για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο.

Μια δημοσκόπηση της Infratest dimap που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη έδειξε ότι η στήριξη προς το συντηρητικό μπλοκ, το οποίο απαρτίζεται από την CDU και την CSU μειώθηκε σε εθνικό επίπεδο σε 29%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση αυτής της εταιρείας. Αντίθετα, το AfD εμφανίζεται με το υψηλότερο ποσοστό, 17%, σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης