Γερμανία: Όρια στην υποδοχή προσφύγων ζητεί το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 09:12
Γερμανία: Όρια στην υποδοχή προσφύγων ζητεί το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων
Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία ζήτησε να τεθεί όριο στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα, καθώς, όπως εξήγησε, προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία.

«Αργά η γρήγορα θα αναγκαστούμε να θέσουμε ανώτατα όρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», ενώ τάχθηκε υπέρ και της ελεγχόμενης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

Ο Σούστερ ανέφερε ως εξήγηση κυρίως τις προκλήσεις που εγείρει η ενσωμάτωση των προσφύγων. «Πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Χαλιφάτου και επιθυμούν να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία, παράλληλα όμως προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία» είπε.

«Μη σκέφτεστε μόνο τους Εβραίους, σκεφτείτε την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ή τη στάση τους απέναντι στους ομοφυλοφίλους» πρόσθεσε.

Ο Σούστερ σχολίασε ότι για αυτό ευθύνεται λιγότερο η μουσουλμανική θρησκεία και κυρίως το γεγονός ότι οι πολλοί αιτούντες άσυλο προέρχονται από αραβικές χώρες.

«Αν παρατηρήσει κάποιος τις περιοχές και τις χώρες στην Ευρώπη όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για θρησκευτικό πρόβλημα αλλά για εθνοτικό» υπογράμμισε.

Αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει, «η μετάδοση των αξιών μας θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη», τόνισε ο Σούστερ, προσθέτοντας ωστόσο ότι για τις εβραϊκές κοινότητες η επιτυχημένη ενσωμάτωση των προσφύγων είναι σημαντική.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 09:21