Διευρύνεται ο κύκλος των αστυνομικών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε ακροδεξιό πυρήνα στην Έσση, ενώ, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις της Frankfurter Allgemeine Zeitung, εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσπάθειας συγκάλυψης της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά την αστυνομία της Φρανκφούρτης, η έρευνα περιλαμβάνει και την περιοχή Μαρβούργου – Μπίντενκοπφ, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν αστυνομικοί με «ακροδεξιά φιλοσοφία». Την ίδια ώρα βρίσκεται στο στόχαστρο το Αρχηγείο της Αστυνομίας του κρατιδίου, καθώς ελέγχεται για απόκρυψη κομβικών στοιχείων της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία έπρεπε να ενημερώσει άμεσα την Εγκληματολογική Υπηρεσία της Έσσης για την έρευνά της. Η ίδια η αστυνομία απορρίπτει τις κατηγορίες και επικαλείται ως απόδειξη την αλληλογραφία των δύο υπηρεσιών από τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία περιλαμβάνεται μεν η υπόθεση των απειλών εναντίον τουρκικής καταγωγής δικηγόρου της περιοχής και της κόρης της, αλλά δεν αναφέρεται ότι η έρευνα οδήγησε σε στελέχη της αστυνομίας. Ο επικεφαλής της αστυνομίας Γκέρχαρντ Μπέρεσβιλ ελέγχεται τώρα για την υπόθεση, με την υποψία είτε ότι ήθελε να την υποβαθμίσει είτε ότι υποτίμησε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστυνομικών της Έσσης Αντρέας Γκρυν δήλωσε πάντως στην FAZ ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απόκρυψη των στοιχείων της υπόθεσης από την Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αξιωματικοί της αστυνομίας στην Φρανκφούρτη, με την υποψία ότι ανήκαν σε ακροδεξιό πυρήνα που απειλούσε την δικηγόρο Σεντά Μπασάι-Γιλντίζ, αποκαλώντας την «άθλιο τουρκικό γουρούνι», ενώ την προειδοποιούσε να εγκαταλείψει την Γερμανία «όσο ακόμη μπορεί». Η δικηγόρος ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα, στην διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ο εν λόγω πυρήνας στους κόλπους της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης