Γερμανία: Μαζική εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού σε νέους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 14:08
Γερμανία: Μαζική εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού σε νέους

Ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μαζική εκστρατεία διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού σε παιδιά στην πόλη Χιλντμπουργκχάουζεν, όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα Covid-19, προκειμένου να εντοπιστεί σε ποιον βαθμό τα παιδιά συμβάλλουν στη γρήγορη εξάπλωση της νόσου.

Η περιοχή αυτή στην ανατολική Γερμανία κατέγραψε τις τελευταίες επτά ημέρες αριθμό ρεκόρ 603 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, αριθμό τετραπλάσιο από τον μέσο όρο που παρατηρείται στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

«Τώρα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μαζική εκστρατεία διεξαγωγής τεστ Covid-19 στα παιδιά και τους νέους, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλονται σε τεστ δωρεάν από την επόμενη Τρίτη» δήλωσε ο Μπόντο Ραμέλοβ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL. «Με αυτό τον τρόπο θα μάθουμε για πρώτη φορά πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία» διευκρίνισε.

Η Χιλντμπουργκχάουζεν, με 63.000 κατοίκους, υιοθέτησε την Τετάρτη πιο αυστηρό lockdown από αυτό που ισχύει στη Θουριγγία.

Αντίθετα με την υπόλοιπη Γερμανία, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης έχουν κλείσει και οι κάτοικοι επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Οι παραβάτες μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα έως και 25.000 ευρώ.

Το lockdown στη Χιλντμπουργκχάουζεν ισχύει ως τις 13 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 15:17