Γερμανία: Συλλυπητήρια της γερμανικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 18:11
Γερμανία: Συλλυπητήρια της γερμανικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Τη λύπη τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα και τα συλλυπητήριά τους προς την ηγεσία της χώρας εξέφρασαν ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε δε ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το εάν βρίσκονται και Γερμανοί μεταξύ των θυμάτων παραμένει ασαφής.

«Άναυδος και συντετριμμένος παρακολουθώ τις τρομακτικές ειδήσεις για τις δειλές τρομοκρατικές επιθέσεις», αναφέρει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Σταϊνμάιερ στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα και τονίζει ότι «η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Σρι Λάνκα, με την αποφασιστικότητα να σταθεί απέναντι στην τρομοκρατία που περιφρονεί τον άνθρωπο».

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και η Καγκελάριος Μέρκελ, στο οποίο μεταφέρει τη «θλίψη και την συντριβή» της στο άκουσμα της είδησης των επιθέσεων. «Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι άνθρωποι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν μαζί το Πάσχα έγιναν συνειδητά στόχος αυτών των ύπουλων επιθέσεων. Σε αυτή την δύσκολη ώρα θρηνούμε με αυτούς που μένουν πίσω και προσευχόμαστε για την γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών», αναφέρει η κ. Μέρκελ και τονίζει ότι «το θρησκευτικό μίσος και η μισαλλοδοξία που παρουσιάστηκαν σήμερα με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο δεν επιτρέπεται να νικήσουν».

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο Χάικο Μάας δήλωσε συντετριμμένος από τις επιθέσεις, τις οποίες καταδίκασε «με τον πιο ισχυρό τρόπο». «Αυτή η κακόβουλη πράξη στρεφόταν προφανώς στοχευμένα εναντίον ανθρώπων οι οποίοι την Κυριακή του Πάσχα ήταν προσηλωμένοι στις εκκλησίες, στην προσευχή και στην περισυλλογή, καθώς και εναντίον ταξιδιωτών. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την δολοφονία αθώων ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Μάας και επισήμανε ότι η γερμανική πρεσβεία στην Σρι Λάνκα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές προκειμένου να διευκρινιστεί εάν έχουν πληγεί και Γερμανοί, καθώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται «ασαφής». Κάλεσε δε όσους Γερμανούς βρίσκονται στην χώρα να μείνουν μακριά από τους τόπους των επιθέσεων και να ακολουθήσουν τις εντολές των αρχών.

Από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί επιτελείο διαχείρισης κρίσης, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι ενδεχομένως ανησυχούν για συγγενείς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μακελειό με πάνω από 200 νεκρούς στη Σρι Λάνκα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 18:22