Ο πρώην δικαστής του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου και μετέπειτα σύμβουλος της Καγκελαρίου Μέρκελ για θέματα προσφυγικής πολιτικής Γιαν Χέκερ αναλαμβάνει από αύριο τα καθήκοντα του συμβούλου της Καγκελαρίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ, ο κ. Χέκερ θα διατηρήσει και την αρμοδιότητα του συντονιστή της προσφυγικής πολιτικής, ενώ θα αντικαταστήσει τον Κρίστοφ Χόισγκεν, ο οποίος είναι διπλωμάτης καριέρας και αναλαμβάνει πρέσβης της Γερμανίας στα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Καγκελάριος γνωρίζει και εκτιμά τον κ. Χέκερ από την μέχρι τώρα αρμοδιότητά του. Η μέχρι τώρα εργασία του ως επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου για την προσφυγική πολιτική ήταν για την κυβέρνηση κεντρικής σημασίας», δήλωσε η κυρία Ντέμερ για τον Γιαν Χέκερ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Καγκελαρίου μετά τον Χορστ Τέλτσικ του Χέλμουτ Κολ που δεν είναι διπλωμάτης καριέρας.

Ο κ. Χέκερ, όπως γράφει σε σχετικό της δημοσίευμα η Sueddeutsche Zeitung, εργάστηκε στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, όταν υπουργός ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υφυπουργός ο σημερινός επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος και τον επέλεξε ως συνεργάτη για πρώτη φορά το 2015.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης