Γερμανία: Συνασπισμό με τη Χριστιανική Ένωση, αλλά χωρίς τη Μέρκελ, επιθυμεί το FDP

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 21:13
Γερμανία: Συνασπισμό με τη Χριστιανική Ένωση, αλλά χωρίς τη Μέρκελ, επιθυμεί το FDP
Κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Άγγελα Μέρκελ.

«Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Μέρκελ», δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων «Funke», επεσήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον», ενώ υπέδειξε την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».

Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 21:13