Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο κλήθηκε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προκειμένου να του μεταφερθεί η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ.

«Ο στόχος της συνομιλίας αυτής ήταν να του δηλωθεί με σαφήνεια η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τη χρήση βίας» και να ζητηθεί από τις ουκρανικές αρχές «να εξετάσουν τους νόμους που καταστέλλουν τα δικαιώματα των πολιτών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο πρεσβευτής «θα μεταφέρει αμέσως το μήνυμά μας στην ουκρανική κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας είχε ανακοινώσει επίσης ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Παρίσι για να τού εκφράσει εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης «την καταδίκη της καταστολής των διαδηλώσεων στο Κίεβο».

Το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ τηλεφώνησε στον Ουκρανό ομόλογό του, τον Λεονίντ Κοζάρα και «τον προέτρεψε να σταματήσει η βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών».

«Ελπίζουμε ότι  η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν κατανοήσει πως η βία δεν αποτελεί λύση και ότι οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση, με τραυματίες και νεκρούς, δεν θα είναι καλή εξέλιξη για την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Σέφερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης