Γερμανία: Σχέδιο για παράταση του lockdown μέχρι τον Μάρτιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 18:31
Γερμανία: Σχέδιο για παράταση του lockdown μέχρι τον Μάρτιο

Έως τον Μάρτιο ενδέχεται να παραταθεί το lockdown στη Γερμανία, όπως προκύπτει από  σχέδιο ψηφίσματος το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Αιτία της παράτασης του lockdown είναι η εξάπλωση των μεταλλάξεων του ιού. «Λόγω των μεταλλάξεων του ιού, τα πρώτα βήματα ανοίγματος θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά και βήμα προς βήμα, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε την επιτυχή συγκράτηση της εξάπλωσης της μόλυνσης. Κανέναν δεν θα βοηθούσε εάν λόγω πολύ εκτεταμένων ή πολύ γρήγορων ανοιγμάτων καθίσταντο αναγκαίοι νέοι εκτεταμένοι περιορισμοί της δημόσιας ζωής, επειδή το ποσοστό μόλυνσης επιταχύνθηκε ξανά» αναφέρει το σχέδιο.

Οι περιορισμοί επαφής συνεχίζουν να ισχύουν. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συναντήσεις πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο και μόνο μέλη ενός νοικοκυριού συν ακόμα ένα άτομο επιτρέπεται να συναντώνται. Η υποχρέωση να φέρουν οι πολίτες ιατρική μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα εξακολουθεί να ισχύει και όλα τα περιττά ταξίδια και οι επισκέψεις πρέπει να αποφεύγονται, ενώ για τους υπαλλήλους ισχύει η τηλεργασία ή η υποχρέωση μάσκας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 18:31