Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε την Τετάρτη τις 4.000 για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με την άνοδο των μολύνσεων να προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση.

Συνολικά στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 310.144 κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, εκ των οποίων τα 4.058 εντοπίστηκαν την Τετάρτη. Η προηγουμένη φορά που είχε ξεπεραστεί το όριο των 4.000 ημερήσιων κρουσμάτων ήταν στις 11 Απριλίου, εν μέσω lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνοδος αυτή σημειώνεται λίγο πριν από την έναρξη των φθινοπωρινών διακοπών σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Εξάλλου, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν χθες να επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, απαγορεύοντας σε τουρίστες που προέρχονται από περιοχές με περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας να διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βρέμης και τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της ανησυχητικής ανόδου των κρουσμάτων, το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη, η οποία βρίσκεται κοντά στο όριο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, ανακοίνωσαν την Τρίτη νέα μέτρα, όπως περιορισμό των κοινωνικών επαφών και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στη γερμανική πρωτεύουσα τα περισσότερα καταστήματα, όπως και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ, πρέπει να παραμένουν κλειστά από τις 23:00 ως τις 06:00, από το Σάββατο και τουλάχιστον ως τις 31 Οκτωβρίου.

Η τρέχουσα άνοδος «κυρίως σε κάποιες μεγάλες πόλεις» δεν οφείλεται «σε μεμονωμένες εστίες», γεγονός που «προκαλεί ανησυχία για πιο ευρεία εξάπλωση του κορωνοϊού», εξήγησε την Τετάρτη ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης