Γερμανία: To 57% των πολιτών δεν πιστεύει ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι έως τις 21 Σεπτεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 14:35
Γερμανία: To 57% των πολιτών δεν πιστεύει ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι έως τις 21 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών δεν πιστεύει ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι το επιθυμούν έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει επανειλημμένα ανακοινώσει η καγκελάριος Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), μόνο ένας στους τέσσερις (26%) ερωτηθέντες Γερμανούς πολίτες αναμένει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχουν εμβολιστεί όλοι οι ενήλικοι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούν έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές η καγκελάριος Μέρκελ. Το 57% των ερωτηθέντων δεν το περιμένει και το 17% απάντησε πως δεν γνωρίζει εάν θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σκεπτικισμός επικρατεί ακόμη και στις γραμμές του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CDU) της Βαυαρίας: υο 47% των ψηφοφόρων τους δεν το πιστεύει και μόνο το 38% αναμένει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων (Die Gruenen) το πιστεύουν σε ποσοστό 37%, των Σοσιαλδημοκρατών SPD σε ποσοστό 32%, των Φιλελευθέρων (FDP) 27%, των Αριστερών (Die Linke) 22% και των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σε ποσοστό 12%.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν υπεύθυνη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις κατά την έναρξη των εμβολιασμών: τo 19% επιρρίπτει τις ευθύνες στον κυβερνητικό συνασπισμό, το17% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο το 11% στις παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων. Το 33% απάντησε πως και οι τρεις είναι συνυπεύθυνοι, το 7% δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν από αυτούς και το 12% δεν απάντησε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, 14:38