Γερμανία: «Το lockdown έχει αρχίσει να αποδίδει»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 13:49
Γερμανία: «Το lockdown έχει αρχίσει να αποδίδει»

Το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει αρχίσει να αποδίδει, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης επταημέρου μειώθηκε στο 97,2 ανά 100.000 κατοίκους στο κρατίδιό του, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

«Η παρούσα εξέλιξη είναι ενθαρρυντική» δήλωσε στην τοπική βουλή ο Λάσετ, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του κρατιδίου, προσθέτοντας ότι το γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατιδίων εργάζονται για μια «αλληλουχία βημάτων για πιθανά ανοίγματα» μετά τη λήξη του παρόντος lockdown, στις 14 Φεβρουαρίου.

Επισήμανε όμως ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 και έφθασε τα 2.161.279, όπως προκύπτει από σημερινά στοιχεία, μειωμένος σε σχέση με μια αύξηση 15.974 της περασμένης εβδομάδας, παρ΄ ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 982 φθάνοντας τις 53.972.

Το CDU επέλεξε την περασμένη εβδομάδα τον Λάσετ για νέο αρχηγό του κόμματος της Μέρκελ. Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ίδια είχε πει τον περασμένο χρόνο ότι ο 59χρονος Λάσετ έχει «τα εφόδια» για να είναι υποψήφιος καγκελάριος, η πιο ανοιχτή μορφή στήριξης που έχει προσφέρει σε κάποιο πρόσωπο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 14:01