Τον Φρίντριχ Μερτς υποστηρίζει η Οικονομική Πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη μάχη για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

«Είναι ακριβώς ο σωστός άνθρωπος προκειμένου να ηγηθεί του νέου ξεκινήματος του κόμματος», ανακοίνωσε η Πτέρυγα, η οποία περιλαμβάνει και την Ένωση Μικρομεσαίων του CDU. Με την εκλογή του Μερτς στην ηγεσία του κόμματος, το περιεχόμενο του CDU θα γίνει πιο ξεκάθαρο και διακριτό σε σχέση με τους αντιπάλους του. «Με τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις του, με την σταθερή πορεία του στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, με τον προσανατολισμό του στην εξωτερική πολιτική και με την καθαρή γλώσσα του, ο Φρίντριχ Μερτς είναι κατά την άποψή μας ο καταλληλότερος υποψήφιος», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση πτέρυγας του CDU ενόψει της εσωκομματικής εκλογής που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου. Η συγκεκριμένη πτέρυγα είχε στηρίξει τον Φρίντριχ Μερτς και στις εκλογές του 2018, όταν ηττήθηκε από την ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Κατά την χθεσινή συνάντηση μεταξύ των τριών υποψηφίων και της απερχόμενης Προέδρου του κόμματος για την διαμόρφωση του προεκλογικού αγώνα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να επανεκλεγεί από το τακτικό Συνέδριο του CDU που είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης