Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων Κούρδων και Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε.

Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο διαδήλωσης που πραγματοποίησαν 1.300 Κούρδοι κατά της σφαγής που διαπράττεται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Κομπανί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πολυπληθή πορεία, ομάδα «θερμόαιμων» διαδηλωτών συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έφτασε να κατασχέσει, εκτός από μαχαίρια, μία ματσέτα, ένα πυροβολό όπλο και σφαίρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, περίπου 75 διαδηλωτές «πιθανόν Κούρδοι», συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές. Η αστυνομία εμπόδισε σε πρώτη φάση τις συγκρούσεις, αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν και έφτασαν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα.

Τα δύο στρατόπεδα συγκρούστηκαν σε μικρές ομάδες στη διάρκεια της νύκτας. Και στις δύο πλευρές υπήρχαν άτομα που κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκρούσεις με Γεζίντι

Παράλληλα, στο Τσέλε της Κάτω Σαξονίας, οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα.

Συνολικά εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης