Πολλά από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας τάσσονται υπέρ της παράτασης του μερικού lockdown που έχει επιβληθεί ώστε να επιβραδυνθεί η μετάδοση της πανδημίας του Covid-19 και να καταστούν δυνατές οι οικογενειακές συγκεντρώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δήλωσε σήμερα μία πρωθυπουργός κρατιδίου.

«Οι αριθμοί των μολύνσεων είναι πιο χαμηλοί, όμως παραμένουν υψηλοί» δήλωσε η Μανουέλα Σβέζιχ, πρωθυπουργός του βόρειου κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία επέβαλε από τις 2 Νοεμβρίου ένα «lockdown-lite» διάρκειας ενός μήνα για να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα του ιού, όμως οι αριθμοί των μολύνσεων δεν έχουν μειωθεί.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου νέα μέτρα. Μπορεί να παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πολιτικά στελέχη και ένα σχέδιο πρότασης που περιήλθε χθες, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στην κατοχή του Reuters.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά, όμως τα σχολεία και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά. Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις περιορίζονται σε 10 άτομα το πολύ, προερχόμενα από δύο νοικοκυριά, και στο σχέδιο πρότασης αναφέρεται πως ο αριθμός αυτός πρέπει να μειωθεί στα πέντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης