Στα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία στους πρόσφυγες στα νησιά αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

«Ο σκληρότερος ελληνικός χειμώνας τα τελευταία 50 χρόνια θέτει τη χώρα της Μεσογείου ενώπιον υπαρξιακών ζητημάτων» γράφει στην ιστοσελίδα της η «Welt», εστιάζοντας την προσοχή της στα νησιά του Αιγαίου και στους πρόσφυγες που ζουν εκεί σε ετοιμόρροπους προσφυγικούς καταυλισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν σκεφτεί κάποιος ότι σε πολλά νησιά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη θέρμανση και την ηλεκτροδότηση για τους απλούς κατοίκους, δεν είναι δύσκολο να εικάσουμε πώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα προσφυγικά καταλύματα, ιδίως στη Λέσβο και τη Χίο» υποστηρίζει η «Deutsche Welle».

«Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας είχε δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα παγώσει. Ωστόσο, ισχύει το αντίθετο. Aρχικά, ο υπουργός ήθελε να διαμορφώσει ο ίδιος άποψη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Το αεροπλάνο, όμως, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Λέσβο λόγω κακοκαιρίας. Εν τέλει, οι ΜΚΟ που συνδράμουν τους πρόσφυγες αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες με αναρτήσεις τους στο Facebook και το Twitter περιγράφουν τη δυστυχία που επικρατεί εκεί» προσθέτει.

Για το ίδιο θέμα η Zeit Online σε άρθρο της με τίτλο «Χωρίς προστασία ενάντια στην αδιαφορία και το κρύο» σημειώνει: «Χιλιάδες πρόσφυγες είναι ακινητοποιημένοι στη Βαλκανική Οδό. Ξεχασμένοι από την πολιτική, έρχονται αντιμέτωποι με το κρύο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης