Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του στην Κύπρο, έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η επίλυση του Κυπριακού ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση των δύο ανδρών, ενώ ο κ. Γεροντόπουλος το χαρακτηρίσε «πρώτο σε προτεραιότητα θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας».

«Υπάρχει κοινός βηματισμός και συγχρονισμός κινήσεων ανάμεσα στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Σαράντα χρόνια τουρκικής κατοχής είναι πάρα πολλά. Είναι κάτι το οποίο αποτελεί ντροπή για την ιστορία της Ευρώπης. Είναι μια μαύρη σελίδα για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιτέλους αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί, με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Λευκωσία εξακολουθεί και είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που είναι χωρισμένη από τείχος του αίσχους. Πιστεύω λοιπόν ότι οι πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν αναληφθεί, θα οδηγήσουν σε μια λύση και βεβαίως η δική μας πλευρά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει καμία υποχώρηση»,πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ.Γεροντόπουλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα εθνικά θέματα, καθώς και ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης