Την Τρίτη (19/02) ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τη θέση της υφυπουργού Υγείας θα αναλάβει η ανώτατη αξιωματούχος της Πενσιλβάνια δρ Ρέιτσελ Λεβίν.

Ο Τ. Μπάιντεν φαίνεται πως γράφει ιστορία στην προεδρική του θητεία από νωρίς, καθώς ποτέ ξανά δεν υπήρξε διεμφυλική υφυπουργός στην αμερικανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rachel L. Levine είναι Αμερικανίδα παιδίατρος που έχει υπηρετήσει ως Γενικός Ιατρός της Πενσυλβανίας από το 2015 έως το 2017 και Γραμματέας Υγείας της Πενσυλβανίας από το 2017. Είναι καθηγήτρια Παιδιατρικής και Ψυχιατρικής στο Penn State College of Medicine και διπλωματούχος του Χάρβαρντ.

Ακόμη έχει δύο παιδιά, τον David και τη Dayna με την πρώην σύζυγό της, Μάρθα Peaslee Levine, με την οποία χώρισαν το 2013, ενώ η διαδικασία αλλαγής φύλου έγινε το 2011.

Σε δήλωσή του ο νέος πλανητάρχης ανέφερε:
«Η δρ Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε το λαό από αυτήν την πανδημία – ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, την αναπηρία – και να καλύψουμε τις ανάγκες δημόσιας υγείας της χώρας μας σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή αλλά και στο μέλλον», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Είναι ιστορική κι απόλυτα ικανή επιλογή που θα βοηθήσει τις προσπάθειες της χώρας μας στον τομέα της υγείας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος η πρώην Δήμαρχος του Χιούστον και CEO του LGBTQ Victory Institute, Αννίς Πάρκερ, δήλωσε πως «Η δρ Λεβίν γράφει ιστορία και όταν αναλάβει τα καθήκοντά της θα αλλάξει την αντίληψη των Αμερικανών για τα τρανς άτομα.»
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης