Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό της ουκρανικής πόλης Τόρεζ το τρένο-ψυγείο με τις σορούς των θυμάτων του αεροσκάφους των μαλασιανών αερογραμμών, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής ιατροδικαστικής ομάδας.

«Το τρένο αναχωρεί. Δεν ξέρουμε πότε και δεν ξέρουμε τον προορισμό. Λάβαμε μια υπόσχεση: αναχωρεί σήμερα» δήλωσε ο ίδιος προς τους δημοσιογράφους από τον σιδηροδρομικό σταθμό της ανατολικής ουκρανικής πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που θέλω είναι να πάει το τρένο σε ένα μέρος όπου θα μπορούμε να δουλέψουμε. Και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ιδιαίτερα των οικογενειών των θυμάτων» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, με μάσκα στο πρόσωπο και συνοδευόμενοι από αντιπροσώπους του ΟΑΣΕ, Ολλανδοί ερευνητές άνοιξαν τα πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας τα οποία υποτίθεται ότι ψύχονταν, αλλά αυτό προφανώς δεν συνέβαινε, με αποτέλεσμα να αναδυθεί μια πολύ ισχυρή οσμή πτωμάτων σε αποσύνθεση, η οποία έκανε μερικούς, ακόμη και από τη συνοδεία των ανταρτών, να παραπατήσουν.

«Η αποθήκευση των πτωμάτων έχει γίνει με σωστό τρόπο» δήλωσε πάντως ο Πέτερ Φαν Φίλετ, Ολλανδός ιατροδικαστικός εμπειρογνώμονας και υπεύθυνος για την αποστολή στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος έκανε δηλώσεις ευρισκόμενος εν μέσω 50 ενόπλων ανδρών μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Τορέζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης