Για δεύτερη φορά υποψήφιος ο Ban Ki-moon

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 05:28
Για δεύτερη φορά υποψήφιος ο Ban Ki-moon
Την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη φορά για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. ανακοίνωσε χθες ο Ban Ki-moon κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης τύπου στα κεντρικά του Οργανισμού. Η ανακοίνωση της απόφασής του είχε συνοδευτεί προηγουμένως από σειρά επιστολών που δόθηκαν στα μέλη της γενικής συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας με τις οποίες ζητά και επίσημα την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητά του.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή να ηγούμαι αυτής της σπουδαίας οργάνωσης και εφόσον με υποστηρίξουν τα μέλη της συνέλευσης, θα ήταν μεγάλη μου τιμή να το ξανακάνω», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί θεμελιωτή διαύλων επικοινωνίας μεταξύ χωρών.

Η Γαλλία επίσημα στήριξε την υποψηφιότητα του Μπαν Γκι Μουν για επανεκλογή στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για άλλα πέντε έτη.

«Αποτελεί καλό νέο, για το οποίο εκφράζω την χαρά μου. Ο Ο.Η.Ε. αλλά και όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί στο κύρος του. Ο Ban Ki-moon έχει όλη τη στήριξη της Γαλλίας», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Alain Juppé.

Η παρούσα θητεία του Ban Ki-moon λήγει την 31η Δεκεμβρίου και είχε ξεκινήσει την πρώτη Ιανουαρίου του 2007.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 05:28