Για «μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία» κάνει λόγο η συντηρητική Die Welt

Για «μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία» κάνει λόγο η συντηρητική Die Welt
Με κεντρικό άρθρο της η γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Die Welt» καταδικάζει το κλίμα πόλωσης στη Γερμανία, το οποίο ενοχοποιεί για τη βάρβαρη επίθεση που υπέστη τη Δευτέρα βουλευτής και τοπικός αξιωματούχος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, όμως αυτή η επίθεση εναντίον ενός πατέρα έξι παιδιών -- εάν πράγματι αποδειχθεί πως είχε πολιτικά κίνητρα -- μοιάζει να αποτελεί συνέπεια της ολοένα αυξανόμενης πόλωσης από τους παίκτες σε όλες τις πλευρές του τρέχοντος πολιτικού φάσματος» αναφέρει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

«Η άκρα αριστερά έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει την ιδέα του δικαιώματος στη σωματική ακεραιότητα (των αντιπάλων της). Επαφίεται πλέον στους πολιτικούς και στα κόμματα του κέντρου του φάσματος να επέμβουν για να καλμάρουν τους παίκτες στα άκρα του πολιτικού φάσματος, που προτιμούν να δημιουργούν έριδες», νουθετεί η σύνταξη της «Welt».

«Οι πολιτικοί βεβαίως μπορούν και πρέπει να δίνουν μάχες, να συγκρούονται και να επιχειρηματολογούν για τα ζητήματα, αλλά πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα όρια της ρητορικής και της πρόκλησης» προσθέτει η εφημερίδα.

Η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε βουλευτή είναι «μαύρη μέρα για τη δημοκρατία», καταλήγει το άρθρο.

Ο Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτής της γερμανικής Άκρας Δεξιάς, τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με «πολιτικά κίνητρα» από τρεις μασκοφόρους στη Βρέμη, γνωστοποίησαν η αστυνομία και το κόμμα στο οποίο ανήκει.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 08:04