Για μεροληψία κατηγορεί ο Τραμπ το Twitter

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 21:49
Για μεροληψία κατηγορεί ο Τραμπ το Twitter
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτυρήθηκε την Παρασκευή για τη διαγραφή, σύμφωνα με τον ίδιο, από το Twitter των λογαριασμών ορισμένων εκ των followers του, επικρίνοντας τις προσπάθειες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να εξαλείψει τους ψεύτικους ή κακόβουλους λογαριασμούς.

Ο μεγιστάνας, που έχει περίπου 55 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, επανέλαβε την κριτική που ασκεί συχνά σε βάρος εταιρειών του Διαδικτύου τις οποίες κατηγορεί ότι «μεροληπτούν χωρίς αποδείξεις».

«Το Twitter διέγραψε πολλά πρόσωπα από τον λογαριασμό μου και, το σημαντικότερο, φαίνεται πως έκαναν κάτι το οποίο καθιστά πολύ δυσκολότερο στους χρήστες να με ακολουθήσουν- έχουν καταστείλει την επέκταση (του λογαριασμού) σε βαθμό που είναι πλέον προφανής σε όλους. Πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε με Πύραυλο, τώρα είναι Αερόπλοιο! Απόλυτη Μεροληψία;» έγραψε σε Tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οποιαδήποτε μείωση των followers στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν το αποτέλεσμα των πρόσφατων μέτρων που έλαβε το Twitter να διαγράψει εκατομμύρια ύποπτους λογαριασμούς αφού ο συγκεκριμένος ιστότοπος κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν σε εκστρατείες παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές ή σε άλλες αναμετρήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε 204.000 ή 0,4% των 53,4 εκατομμυρίων ακολούθων του τον Ιούλιο όταν το Twitter άρχισε την εκκαθάριση των υπόπτων λογαριασμών, σύμφωνα με την εταιρεία Keyhole.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου, ένας εκπρόσωπος Τύπου του Twitter απάντησε: «Επικεντρωνόμαστε στην καλή υγεία των υπηρεσιών μας και αυτό περιλαμβάνει τη διαγραφή ψεύτικων λογαριασμών ως μέτρο αποφυγής κακόβουλων συμπεριφορών».

«Πολλοί δημοφιλείς λογαριασμοί είδαν τον αριθμό των followers τους να μειώνεται, όμως το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι ακόλουθοί τους είναι πραγματικοί» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 21:50