Τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επέκρινε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ότι αναβάλλει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρέτζ, που επικαλείται υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Σαρκοζί δήλωσε «απογοητευμένος» από τον Νετανιάχου πριν από δύο εβδομάδες, σε μια συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω απογοητευθεί από αυτόν. Με όλη τη φιλία, τη συμπάθεια και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο Ισραήλ, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο Νετανιάχου χρονοτριβεί. Δεν καταλαβαίνω πού πηγαίνει, ούτε τι θέλει», τόνισε ο Σαρκοζί.

Με τη διακοπή των άμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, στα τέλη του 2008, οι ΗΠΑ έλαβαν από τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς τη σύμφωνη γνώμη για τη συμμετοχή τους στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, με τη μεσολάβηση του Αμερικανού απεσταλμένου Τζορτζ Μίτσελ.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκίνησαν, εξαιτίας της ισραηλινής ανακοίνωσης, στις αρχές Μαρτίου, για την ανέγερση 1.600 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα επαναληφθούν τον προσεχή μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης