Για πόσες ημέρες ακόμη μπορεί να καίγεται η Αυστραλία;

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 10:31
Για πόσες ημέρες ακόμη μπορεί να καίγεται η Αυστραλία;
Εβδομάδες μπορεί να απαιτήσει στη νοτιοανατολική Αυστραλία η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, οι οποίες έχουν ως τώρα καταστρέψει ολοσχερώς 139 κατοικίες, ενώ άλλες 109 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης έχουν καεί δασικές εκτάσεις ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Περίπου 1.500 πυροσβέστες, ως επί το πλείστον εθελοντές, μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται σε μια περίμετρο 200 χλιομέτρων στο Λίθγκοου, πόλη στα Γαλάζια Όρη, 140 χλμ. δυτικά του Σίδνεϊ.

Οι κάτοικοι ενός τμήματος της πόλης ενημερώθηκαν από τις Αρχές ότι είναι πλέον πολύ αργά για να διαφύγουν και θα πρέπει να βρουν άμεσα όποιο καταφύγιο μπορούν. Οι πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν «εβδομάδες, όχι ημέρες» προειδοποίησε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Σέιν Φιτζσίμονς.

Ο 63χρονος Ουόλτερ Λίντερ έχασε τη ζωή του πιθανόν από καρδιακή προσβολή την περασμένη Πέμπτη, ενώ υπερασπιζόταν το σπίτι του από τις φλόγες. «Βλέποντας τη ζημιά και την καταστροφή στις περιοχές αυτές, περιμένουμε ότι θα έχουν πληγεί εκατοντάδες σπίτια, κτίρια και υποδομές» δήλωσε ο Φιτζσίμονς. «Και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ίσως να εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους, οι οποίοι πιθανόν δεν μπόρεσαν να διαφύγουν».Η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων μειώθηκε χθες και τα συνεργεία έχουν τώρα περιθώριο δύο ημερών για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, πριν ανέβει και πάλι η θερμοκρασία και ενταθούν οι άνεμοι.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 12:23