Η κυβέρνηση Trump σκοπεύει να προσθέσει ακόμα επτά χώρες στον κατάλογο απαγόρευσης ταξιδιών προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έκθεση της «Wall Street Journal», οι χώρες αυτές είναι η Λευκορωσία, η Ερυθραία, το Κιργιστάν, η Μιανμάρ, η Νιγηρία, το Σουδάν και η Τανζανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιες από τις χώρες θα μπορούσαν να έχουν περιορισμούς σε ορισμένους τύπους θεωρήσεων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων ή επισκέψεων.

Ο πρόεδρος Donald Trump επιβεβαίωσε την Τρίτη στη «Wall Street Journal» ότι προσπαθεί να προσθέσει περισσότερα κράτη στην απαγόρευση ταξιδιού, αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τις νέες χώρες.

«Η απαγόρευση ταξιδιών έχει αποδειχτεί απόλυτα επιτυχής στην προστασία της χώρας μας και στην αύξηση της γραμμής ασφαλείας σε όλο τον κόσμο. Ενώ δεν υπάρχουν νέες ανακοινώσεις αυτήν τη στιγμή, η κοινή λογική και η εθνική ασφάλεια υπαγορεύουν ότι εάν κάποια χώρα επιθυμεί να συμμετάσχει πλήρως στα αμερικανικά μεταναστευτικά προγράμματα, θα πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με όλα τα μέτρα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας – διότι δεν θέλουμε να εισαγάγουμε τρομοκρατικές ή άλλες απειλές εθνικής ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε την Τρίτη στο περιοδικό «Politico» ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Hogan Gidley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Εσωτερική Ασφάλεια την Παρασκευή, ο Τσαντ Γουόλντ, υπεύθυνος Εσωτερικής Ασφάλειας, υποστήριξε: «Για μικρό αριθμό χωρών που δεν έχουν ούτε τη βούληση ούτε τη δυνατότητα να τηρήσουν αυτά τα κριτήρια, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να γίνουν απαραίτητοι για τον μετριασμό των απειλών».

Στις 27 Ιανουαρίου 2017, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος Trump εισήγαγε για πρώτη φορά εκτελεστική εντολή απαγόρευσης εισόδου στην Αμερική ξένων υπηκόων από επτά χώρες μουσουλμανικής πλειοψηφίας, αν και δικαστικές προκλήσεις ανάγκασαν τη διοίκηση να τροποποιήσει την εν λόγω απαγόρευση πολλές φορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης