Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βίκτορ Γανουκόβιτς, ο νέος (σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα) πρόεδρος της Ουκρανίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, τα οποία έλεγαν ότι είναι φιλο-Ρώσος και πως κατά τη διάρκεια της θητείας του θα ευνοήσει τα ρωσικά σχέδια.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Γιανουκόβιτς, αφού κάλεσε την συνυποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές, Γιούλια Τιμοσένκο, να παραδεχθεί την ήττα της, εν συνεχεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι μελλοντικές του αποφάσεις ως πρόεδρος θα έχουν γνώμονα το συμφέρον της Ουκρανίας και όχι της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η χώρα (η Ουκρανία) έχει δημοκρατία εδώ και πέντε χρόνια και αυτό αποδείχθηκε με τις τελευταίες εκλογές. Η Γιούλια Τιμοσένκο προδίδει τις αρχές της Πορτοκαλί Επανάστασης με το να μην αποδέχεται την ήττα της» δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.

Στη συνέχεια ο Γιανουκόβιτς είπε ότι δεν είναι «φερέφωνο» του Κρεμλίνου και πως οι πολιτικές του αποφάσεις «θα βασίζονται στο αμοιβαίο συμφέρον και τις καλές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, αλλά το αν θα προσχωρήσει η Ουκρανία στη Συμμαχία θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς πολίτες μέσω δημοψηφίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης