Την αντίπαλό του, πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, κάλεσε σήμερα ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, να παραιτηθεί, για να αποτραπεί μία νέα πολιτική κρίση στη χώρα.

«Καλώ την πρωθυπουργό να υποβάλει την παραίτησή της και να περάσει στην αντιπολίτευση», αναφέρει ο Γιανουκόβιτς, σε δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυρία Τιμοσένκο ότι η βάση της δημοκρατίας είναι η λαϊκή βούληση. Οι δημοκρατικοί ηγέτες αποδέχονται πάντα τα αποτελέσματα των εκλογών. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μία νέα κρίση».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Γιανουκόβιτς τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τη βοήθεια της Δύσης και της Ανατολής, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής του.

Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 48,95%, έναντι 45,47% που απέσπασε η Γιούλια Τιμοσένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η Τιμοσένκο αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα της, παρά τις δυτικές πιέσεις, και αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί πολλές ενστάσεις στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα.


Διαβάστε επίσης:
Γιανουκόβιτς: Δεν είμαι φερέφωνο του Κρεμλίνου, 9 Φεβρουαρίου 2010, 19:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης