Γιατσενιούκ : Η Κριμαία «ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 00:18
Γιατσενιούκ : Η Κριμαία «ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος»
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατήγγειλε «την επίθεση» των Ρώσων με θύμα την χώρα του και επανέλαβε ότι η Κριμαία παραμένει ουκρανικό έδαφος, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild και δημοσιεύεται στο φύλλο της το οποίο κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη.

«Οι Ρώσοι γείτονές μας έχουν διαπράξει μια αδικαιολόγητη επίθεση στο εθνικό μας έδαφος, χωρίς κανένα λόγο, (όμως) η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ήταν, είναι και παραμένει ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο Γιατσενιούκ στην εφημερίδα με τους περισσότερους αναγνώστες στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξή του στη Bild, ο Γιατσενιούκ μιλά για τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τη βοήθεια του ΟΗΕ προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης.

«Ξεκινήσαμε πολυμερείς διαβουλεύσεις, καθώς η Ρωσία αρνήθηκε να διεξάγει διμερείς συνομιλίες. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς του διεθνούς δίκαιου για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν θέλω η Κριμαία να μετατραπεί σε μια νέα Αμπχαζία» συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην επαρχία της Γεωργίας την οποία η Ρωσία βοήθησε να αποσχιστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 00:20