«Γίνε και εσύ χαφιές. Μπορείς!»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 19:53
«Γίνε και εσύ χαφιές. Μπορείς!»
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία μια διαφημιστική εκστρατεία που ωθούσε τους πολίτες να παρακολουθούν τους γείτονές τους.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η εν λόγω καμπάνια απαγορεύθηκε από την Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων της Βρετανίας, καθώς προκάλεσε τα παράπονα 18 ακροατών, κάποιοι από τους οποίους έκριναν ότι η συμπεριφορά που περιγραφόταν στο διαφημιστικό μήνυμα δεν είναι παράξενη, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι μπορεί να ωθήσει κάποιους να παρενοχλήσουν τους γείτονές τους.

Δεν έλειψαν, μάλιστα και οι αναγωγές της συγκεκριμένης διαφημιστικής εκστρατείας στο προφητικό βιβλίο του George Orwell, «1984» και τον «Μεγάλο Αδελφό».

«Μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, αλλά όλα μαζί μπορεί να κινήσουν τις υποψίες σας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Αν δείτε κάτι ύποπτο, καλέστε το τηλέφωνο της αντιτρομοκρατικής», έλεγε το διαφημιστικό μήνυμα που μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο.

Ενώ πρόσθετε: «Ο άνδρας στο τέλος του δρόμου δεν μιλάει πολύ στους γείτονές του γιατί είναι εσωστρεφής. Πληρώνει με μετρητά επειδή δεν έχει πιστωτική κάρτα και έχει κλειστές τις κουρτίνες, γιατί μπροστά από το σπίτι του περνάει το λεωφορείο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 19:53