Γυναίκα-απατεώνας εκμεταλλευόταν στη Νέα Υόρκη την τραγωδία του Νιούταουν

Γυναίκα-απατεώνας εκμεταλλευόταν στη Νέα Υόρκη την τραγωδία του Νιούταουν
Την τραγωδία στο Νιούταουν του Κονέκτικατ εκμεταλλεύτηκε μια 37χρονη από τη Νέα Υόρκη, η οποία παρουσιαζόταν ως θεία ενός από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο μακελειό.

Η Άλμπα Νουέλ συνελήφθη χθες, επειδή χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Facebook, έκανε τηλεφωνικές κλήσεις και έστειλε μηνύματα ζητώντας χρήματα για την κηδεία ενός εκ των θυμάτων. Η 37χρονη Νεοϋορκέζα κατηγορείται για απάτη αλλά και ψευδή κατάθεση σε πράκτορες του FBI, οι οποίοι διερευνούν την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν.

Αρκετοί δωρητές, στο πλαίσιο της έντονης ευαισθητοποίησης που επικρατεί στις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη τραγωδία, είχαν στείλει χρήματα σε λογαριασμό PayPal, ο οποίος βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Νουέλ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ένας από τους δωρητές προς τους πράκτορες του FBI, η κατηγορουμένη είχε μεταβεί στον τόπο του μακελειού, για να αναγνωρίσει το θύμα με το οποίο ισχυριζόταν ότι έχει συγγένεια. Κάποιος άλλος υποστήριξε ότι ήταν μεταξύ των μελών των οικογενειών που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στο Νιούταουν.

Όταν ρωτήθηκε από τους πράκτορες του FBI, η Νουέλ αρνήθηκε ότι απέσπασε πληροφορίες που σχετίζονται με την τραγωδία μέσω Facebook και ότι προσέλκυσε δωρεές στον ηλεκτρονικό της λογαριασμό.

«Η σύλληψη αυτή χρησιμεύει ως προειδοποίηση σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτήν την τραγωδία και να εξαπατήσει. Πολλοί εκμεταλλεύονται τα θύματα, τις οικογένειές τους και τα άτομα που ειλικρινά θέλουν να βοηθήσουν» σημείωσε ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Φέιν, προσθέτοντας ότι οι έρευνες στο Διαδίκτυο θα συνεχιστούν και για άλλες πιθανές απάτες.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 10:10