Ένας γιος ανώτερου αξιωματούχου Υγείας στη Γεωργία δήλωσε σήμερα ότι μολύνθηκε με τον νέο κορωνοϊό αφού ήρθε σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Ο Νικόλος Γκαμκρελίντζε, γιος του Αμιράν Γκαμκρελίντζε, του επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών της Γεωργίας, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι βρέθηκε θετικός στον ιό. Από την πλευρά του, ο πατέρας του ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 12 κρούσματα στη χώρα -τα 10 συνδεόμενα με την Ιταλία και τα δύο με το Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γεωργία, μια χώρα στο Νότιο Καύκασο με πληθυσμό 3,7 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο τέλος Φεβρουαρίου.

Στη γειτονική της Ρωσία, τέσσερα νέα κρούσματα του ιού ανακοινώθηκαν σήμερα, τρία εκ των οποίων στην πόλη Λίπετσκ και ένα στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού.

Πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία. Όλοι οι ασθενείς έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους έχουν τεθεί υπό ιατρική επίβλεψη, προσθέτει το Κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στη Ρωσία ανέρχονται σε 14. Από αυτούς δύο είναι Κινέζοι, 11 Ρώσοι που επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία και ένας Ιταλός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης