Με μία ανάρτηση στο Twitter, ένας από τους γιους του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπερασπίστηκε τις Αρχές της χώρας που κατηγορήθηκαν για τον φόνο του πατέρα του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Σάλαχ Κασόγκι, που ζει στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στο δικαστικό σύστημα της χώρας, ενώ καταφέρθηκε εναντίον όσων, όπως λέει, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μου πατέρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου αντίπαλοι και εχθροί στη Δύση και την Ανατολή προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση (…) για να πλήξουν τη χώρα μου και τους ηγέτες της» έγραψε στην ανάρτησή του ο ίδιος.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα του βασιλείου και στην ικανότητά του να αποδίδει δικαιοσύνη (και να τιμωρεί) όσους ευθύνονται για αυτό το φρικτό έγκλημα» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος κάποτε ήταν προσκείμενος στο σαουδαραβικό καθεστώς προτού γίνει σφοδρός επικριτής του, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήγαγαν πράκτορες του Ριάντ. Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ριάντ, αφού αρχικά αρνήθηκε τον φόνο, παρουσίασε πολλές αντικρουόμενες εκδοχές για το περιστατικό και πλέον υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε σε μια επιχείρηση που δεν είχε την έγκριση των Αρχών από «ανεξέλεγκτους» πράκτορες που πλέον δικάζονται στη Σαουδική Αραβία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης