Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από μια «συνωμοσία» με σκοπό την ανατροπή του, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας η οποία πρόσκειται στον Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ζητεί αποζημίωση 100.000 τουρκικών λιρών (περίπου 33.000 ευρώ) για συκοφαντική δυσφήμηση, αναφέρει το δημοσίευμα της Ζαμάν, της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγορεί την αδελφότητα του Γκιουλέν ότι εξυφαίνει μια «συνωμοσία» για την ανατροπή του καθεστώτος πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου και τις προεδρικές που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το κίνημα του Γκιουλέν έχει διεισδύσει στις τάξεις της τουρκικής αστυνομίας και της δικαιοσύνης για να ιδρύσει ένα «κράτος εν κράτει», το οποίο θα χειραγωγήσει τις δικαστικές έρευνες κατά της διαφθοράς που έχουν στόχο το ισλαμοσυντηρητικό καθεστώς, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2002.

Σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε σήμερα, το Ίδρυμα δημοσιογράφων και συγγραφέων, μια από τις επίσημες φωνές της αδελφότητας Γκιουλέν, εκφράζει τη λύπη του για τις «ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις», οι οποίες «απειλούν το καθεστώς του κράτους δικαίου από το οποίο διέπεται η Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης