Γιούλια Σκριπάλ: «Συνήλθα πριν από μία εβδομάδα και νιώθω όλο και καλύτερα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 04:03
Γιούλια Σκριπάλ: «Συνήλθα πριν από μία εβδομάδα και νιώθω όλο και καλύτερα»
Η Γιούλια Σκριπάλ, που δηλητηριάστηκε με μια νευροπαραλυτική ουσία μαζί με τον πατέρα της, τον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, στις αρχές Μαρτίου στη Βρετανία, είπε την Πέμπτη ότι νιώθει «όλο και καλύτερα μέρα με τη μέρα», στις πρώτες της δηλώσεις αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο την 4η Μαρτίου.

«Συνήλθα πριν από μία εβδομάδα και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι νιώθω όλο και καλύτερα μέρα με τη μέρα» τονίζει η 33χρονη γυναίκα σε μια ανακοίνωση που εστάλη από τη βρετανική αστυνομία.

«Είμαι ευγνώμων για το ενδιαφέρον που προκάλεσα και για τα πολυάριθμα μηνύματα συμπαράστασης που δέχθηκα».

«Είμαι βέβαιη πως αντιλαμβάνεσθε ότι το όλο επεισόδιο μού έχει δημιουργήσει κάποια σύγχυση και ελπίζω ότι θα σεβασθείτε την ιδιωτικότητα τη δική μου και της οικογενείας μου κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσής μου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γιούλια Σκριπάλ και ο πατέρας της Σεργκέι βρέθηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση, την 4η Μαρτίου, σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι (νοτιοδυτική Αγγλία), όπου διέμενε ο πρώην κατάσκοπος από το 2010.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο του Σάλσμπερι την περασμένη εβδομάδα, ο Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση της Γιούλιας Σκριπάλ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Tύπου στο Λονδίνο, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βρετανία Αλεξάντερ Γιακοβένκο επισήμανε ότι με χαρά πληροφορήθηκε ότι η Σκριπάλ αναρρώνει μετά τη δηλητηρίασή της τον περασμένο μήνα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης επανέλαβε ότι Ρωσία αρνείται κάθε εμπλοκή στην επίθεση τονίζοντας ότι «δεν είναι αλήθεια» πως η Μόσχα είχε κίνητρο να σκοτώσει τον πρώην πράκτορα. Είπε για μία ακόμη φορά ότι η χώρα του δεν παρήγαγε ποτέ τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, η ουσία που σύμφωνα με το Λονδίνο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον των Σκριπάλ.

«Όλη η ιστορία του Νόβιτσοκ ξεκίνησε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990. Δεν το παρασκευάσαμε ποτέ, δεν είχαμε ποτέ στην κατοχή μας Νόβιτσοκ».

«Είναι δημιούργημα άλλων χωρών και άλλων επιστημόνων» συμπλήρωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 05:01