Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη δεν συνδέεται άμεσα με τη λιτότητα, καθώς εμφανίζεται σε χώρες που δεν έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν απένειμε τα εύσημα στην Ισπανία, «τη χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη», καλώντας την Ευρώπη να στηρίξει τη Μαδρίτη​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Είναι η ξενοφοβία και οι βαθύτερες διαιρέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι παραδοσιακά κόμματα αγοράζουν τον πολιτικό λόγο των λαϊκιστών για να κερδίσουν ψήφους. Και στο τέλος οι ψηφοφόροι προτιμούν το αυθεντικό από το αντίγραφο» πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν απένειμε τα εύσημα στην Ισπανία, «τη χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη», καλώντας την Ευρώπη να στηρίξει τη Μαδρίτη.

Όσον αφορά στις προσφυγικές ροές, επανέλαβε πως πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Άγκυρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα κάνει το καθήκον της «γιατί χρειάζεται την Ευρώπη».

Επιπλέον, κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει να ρίχνει την ευθύνη στις Βρυξέλλες για το θέμα της βίζας των πολιτών της, επισημαίνοντας ότι: «Αν δεν ικανοποιήσουν τα 72 κριτήρια, η ευθύνη είναι δική τους, όχι δική μας».

Αναφορικά με τις ΗΠΑ και τις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε: «Όλες οι αμερικανικές κυβερνήσεις έχουν ως αρχή τους να αγνοούν την Ε.Ε., αλλά καταλήγουν να την εκτιμούν και να συνεργάζονται μαζί της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης