Είδος πολυτελείας είναι πια το σπιτικό φαγητό για ολοένα και περισσότερες οικογένειες στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας για λογαριασμό της Nestle.

Όπως προκύπτει, το 50% των γυναικών που έχει παιδιά, με μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να μαγειρέψει ένα υγιεινό πιάτο γι’ αυτά, σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται η κατανάλωση φαγητού από fast food. Η διαιτολόγος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Σπορ, Λιζ Μπόαρντ, δηλώνει ότι «είναι απαράδεκτο, από τη μία, να προσπαθούμε ως έθνος να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία και, από την άλλη, να βγαίνουν στην αγορά προϊόντα που, στην ουσία, δίνουν στους γονείς το μήνυμα ότι το να μαγειρέψει κάποιος στο σπίτι του είναι δύσκολη υπόθεση και ότι μπορεί τελικά να βολευτεί με κάτι έτοιμο και φθηνό».

Στην έρευνα της Nestle έλαβαν μέρος περίπου 16.500 γυναίκες από όλη την Αυστραλία και εκατοντάδες από αυτές δήλωσαν ότι τα παιδιά τους αρνούνται να φάνε υγιεινό φαγητό. Το 11% δηλώνει ότι νιώθει ένοχες που καταφεύγει στο έτοιμο φαγητό και μία στις τρεις θεωρεί πως τα παιδιά δεν ασκούνται αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης