Υπάρχει μία οικογένεια που όποιος θέλει να τη βρει πρέπει να δοκιμάσει μόνο στο σταθερό τους τηλέφωνο ή, φυσικά, απλώς να ξαναδοκιμάσει αργότερα, αν λείπουν από το σπίτι. Όπως παλιά. Γιατί αυτή η οικογένεια δεν έχει ούτε κινητό, ούτε ίντερνετ, ούτε e-mail. Είναι οι ΜακΜίλαν, οι οποίοι προσπαθούν να ζουν πίσω στο 1986!

Ο λόγος είναι απλός. Τον περασμένο Απρίλιο ο Μπλερ και η σύντροφός του, Μόργκαν, προβληματίστηκαν για τον τρόπο με τον οποίο θα μεγαλώσουν οι δύο γιοι τους. Ο 5χρονος Τρέι και ο 2 ετών Ντέντον είχαν αρχίσει ήδη να εθίζονται στην τεχνολογία. Γι’ αυτό επέβαλαν μία πρωτότυπη απαγόρευση. Για έναν χρόνο κανείς από την οικογένεια δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ευκολίες και συσκευές που εφευρέθηκαν έπειτα από το 1986, έτος κατά το οποίο γεννήθηκαν οι γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια, λοιπόν, αναγκάστηκε να προσαρμοστεί. Αντί για τη μηχανή αναζήτησης του Google, έχουν μία τεράστια εγκυκλοπαίδεια στην οποία αναζητούν δεδομένα, ενώ απολαμβάνουν τη μουσική από κασέτες. Αν και τα μέτρα τους μπορεί να φαίνονται ακραία, πολλοί ειδικοί έχουν τις ίδιες ανησυχίες για την αυξημένη παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών. Εννοείται, λοιπόν, πως στο σπίτι της οικογένειας δεν υπάρχουν υπολογιστές, tablet, smartphone, εξελιγμένες καφετιέρες και λοιπά new age συμπαρομαρτούντα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ και καλωδιακή τηλεόραση.

Βέβαια, δεν είναι όλα εύκολα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την «Toronto Sun», πρέπει να πηγαίνουν αυτοπροσώπως σε τράπεζες, προκειμένου να πληρώνουν λογαριασμούς, αφού δεν έχουν την αντίστοιχη διαδικτυακή ευκολία. Απολαμβάνουν, ωστόσο, τη μαγεία του φιλμ, όπου απαθανατίζουν τις ομορφότερες οικογενειακές στιγμές, αντί να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Instagram.

Μάλιστα, πρόσφατα διέσχισαν τις ΗΠΑ για τις διακοπές τους χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς χάρτες και όχι GPS, ενώ τα παιδιά διασκέδαζαν διαβάζοντας βιβλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης