Τη μεταβίβαση της εξουσίας σε μια μεταβατική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ο Στρατός, έξι εβδομάδες μετά την ανατροπή της πολιτικής ηγεσίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η παράδοση της εξουσίας εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στην αυτοδιορισμένη Στρατιωτική Διοίκηση και την Οικονομική Ένωση χωρών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas) που προέβλεπε τον διορισμό του Μανουέλ Σερίφου Νιαμάτζου στη θέση του μεταβατικού προέδρου, την αποστολή μιας στρατιωτικής δύναμης 600 ανδρών κρατών-μελών της ECOWAS στη χώρα και την πραγματοποίηση νέων εκλογών μέσα σε 12 μήνες.

«Αρχής γενομένης από σήμερα, η Στρατιωτική Διοίκηση θα παραδώσει την εξουσία στους πολίτες», τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος, Ντάχα Μπάνα να Ουάλνα, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η τελευταία συνέντευξη Τύπου του στρατιωτικού καθεστώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Μανουέλ Σερίφου Νιαμάτζου ανακοίνωσε τον διορισμό 28 υπουργών, συμπεριλαμβανομένων των πρώην κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων οι δύο είναι στρατιωτικοί.

Στη Γουινέα-Μπισάου έχουν εκδηλωθεί πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα και στάσεις μελών των Ένοπλων Δυνάμεων μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από την Πορτογαλία το 1974.

Διαβάστε επίσης:
«Καμπάνες» για το πραξικόπημα στη Γουινέα-Μπισάου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 01:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης