Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν σε συναυλία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 11:48
Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν σε συναυλία
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν σε συναυλία που διοργανώθηκε χθες βράδυ σε παραλία για τον εορτασμό του Αϊντ, του τέλους του Ραμαζανιού, στην πρωτεύουσα της Γουινέας Κόνακρι.

Έπειτα από το τραγικό περιστατικό, η προεδρία της χώρας κήρυξε μια εβδομάδα εθνικού πένθους.
Το ποδοπάτημα, στο οποίο επίσης δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σημειώθηκε στην ακτή Ρογκμπανέ της κοινότητας Ρατόμα (βόρειο προάστιο του Κόνακρι), ενώ πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει συναυλία που θα έδιναν το πολύ δημοφιλές στη χώρα ραπ συγκρότημα «Instinct Killers» και αρκετοί ακόμη καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

«Έχουμε επί του παρόντος 24 πτώματα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Ντόνκα και δεκάδες τραυματίες εισήχθησαν στα επείγοντα περιστατικά σε πολλά κέντρα υγείας (του Κόνακρι) μετά το ποδοπάτημα», ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Με οδύνη η κυβέρνηση πληροφορήθηκε την τραγωδία που εκτυλίχθηκε ύστερα από μετακινήσεις του κόσμου στη διάρκεια μιας πολιτιστικής εκδήλωσης» στην κοινότητα Ρατόμα, ανακοίνωσε η προεδρία, αναφέροντας επίσης ότι «ο γενικός διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας θεαμάτων παύθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ έρευνα διενεργούν οι εισαγγελικές αρχές του Κόνακρι για να αποδοθούν οι ευθύνες».
Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για τα αίτια μετακίνησης του πλήθους στη συναυλία, η οποία σύμφωνα με τις διαφημίσεις της εκδήλωσης, οργανώθηκε από τη Meurs Libre Prod, μια εγχώρια εταιρία ειδικευμένη σε μουσικές εκδηλώσεις και παραγωγές.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε την ώρα που γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη χώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα ξέσπασμα του ιού Εμπολα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 11:52