Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένοπλοι που πιστεύεται ότι ήσαν μέλη συμμορίας έκαναν έφοδο σε ένα νοσοκομείο και απελευθέρωσαν έναν φυλακισμένο κακοποιό ο οποίος είχε μεταφερθεί στο ίδρυμα για να υποβληθεί σε εξετάσεις, δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας και στελέχη των υπηρεσιών υγείας.

«Ο Άντερσον Ντανιέλ Καμπρέρα, μέλος της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα, μεταφέρθηκε για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χόρχε Αγκιλάρ. Οι κακοποιοί «υποπτευόμαστε ότι ήθελαν να τον σώσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τους επτά υπόπτους, που οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου επιτέθηκαν στο Νοσοκομείο Ρούζβελτ της πρωτεύουσας, ενώ ο Καμπρέρα κατάφερε να διαφύγει, διευκρίνισε ο Αγκιλάρ.

Ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τρεις εργάζονταν για μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας ενώ εργαζόταν ως συντηρητής στο νοσηλευτικό ίδρυμα, δήλωσε ο Έντουιν Μπράβο, διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Χουάν δε Διός, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες.

Ασθενείς με πατερίτσες, σε φορεία και αμαξίδια χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από το κτίριο του νοσοκομείου καθώς οι άνδρες της αστυνομίας σάρωναν τις αίθουσες του κτιρίου αναζητώντας τους δράστες. Στους διαδρόμους μπορούσε κανείς να δει κηλίδες αίματος και τρύπες από σφαίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και το Ελ Σαλβαδόρ και η Ονδούρα, η Γουατεμάλα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την ενδημική βία των συμμοριών, ειδικά τη δράση της ισχυρής Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) και της αντίπαλής της συμμορίας Calle 18, οι οποίες σπέρνουν τον τρόμο στις φτωχοσυνοικίες πολλών πόλεων σε όλη την Κεντρική Αμερική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης